Krokodyl nie tylko w rzece

Krokodyl nie tylko w rzece

Kuchnia australijska jest dość specyficzna. W Europie istnieje mało miejsc, w których można zasmakować specjałów kuchni australijskiej, dlatego wybierając się w podróż po Australii warto zasmakować tamtejszych specjałów. W tamtejszej kuchni podstawą przygotowywania posiłków są mirty cytrynowe, orzechy macadamia oraz bush tomatoes, czyli owoce, które wyglądem przypominają pomidory. Australijczycy gustują w mięsie grillowanym, gdzie najpopularniejsza jest baranina, ceniona za swoją świeżość, miękkość oraz pozbawienie jej specyficznego zapachu.

Oprócz baraniny, bardzo ceni się tam wołowinę, ryby i owoce morza. Kuchnia australijska słynie z potraw sporządzanych z miejscowych owoców i warzyw, które są najczęściej grillowane lub pieczone i przyprawiane oliwą i ziołami. Mogą stanowić także doskonały dodatek do mięs i sałatek. Będąc w Australii warto zasmakować potraw, z których słynie ten kraj.

Są to mianowicie stek z kangura lub z krokodyla w sosie z curry, filet z rekina z frytkami i filet ze strusia emu z migdałami i calvados.

https://exeller.be/produkt/aminokwas-l-arginina/
Koszyk rattanowy do chleba